Progresul Construcției – Martie 2011


crautu - Posted on 27 March 2011

Ȋn perioada ianuarie – martie 2011, în ciuda intemperiilor, lucrările de construcţie au continuat astfel că la acest moment zidul de susţinere este finalizat. Tot în această perioadă, şedinţele comitetului de construcţie s-au desfăşurat săptămânal cu scopul pregătirii şi planificării fazelor următoare precum şi al rezolvării prompte a problemelor curente. Toate hotărârile comitetului au fost făcute ţinându-se cont în primul rând de administrarea eficientă a fondurilor disponibile.

Acestea ar fi, pe scurt, acțiunile finalizate sau în curs de desfășurare în stadiul curent al proiectului:

  • Coordonarea cu firma Ponderosa Pacific pentru excavarea a 60% din pământul din zona fundaţiei precum şi identificarea zonelor cu surplus de pământ în vederea refolosirii lui pentru zidul de susţinere şi pentru amenajarea terenului. Lucrarea de amenajare a terenului se va desfăşura pe toată durata lunii aprilie.
  • Coordonarea cu firma Omega Engineering pentru proiectarea unui sistem nou de drenaj mai eficient şi în acelaşi timp mai ieftin cu $20,000 decât cel vechi.
  • Coordonarea cu firma Kosnik Engineering pentru actualizarea desenelor structurale, schimbările fiind dictate de extinderea platformei de beton suspendate de la intrarea în biserică precum şi înlocuirea cu un trotuar a platformei suspendate ce înconjura centrul cultural şi care ar fi necesitat costuri semnificative datorită complexităţii de construcţie.
  • Coordonarea cu firma 2812 Architecture pentru actualizarea desenelor arhitecturale care vor incorpora majoritatea schimbărilor făcute pe site (mutarea clădirilor, extinderea platformei de intrare în biserică, extinderea zidului de susţinere, etc.), cât şi modificările cerute de City of Mountlake Terrace privitoare la spaţiul verde şi iluminatul parcărilor.
  • Reproiectarea bucătăriei precum şi a camerelor utilitare.
  • Estimarea necesarului de curent electric pentru întregul complex.
  • Dimensionarea şi proiectarea unei variante iniţiale a sistemului de încălzire şi de aer condiţionat.

Astfel, pe 31 martie vom depune desenele actualizate la City of Mountlake Terrace în vederea obţinerii permiselor finale de construcţie. Ȋn acelaşi timp, suntem în plin proces de căutare a unui contractor pentru construcţii din beton, planul nostru fiind să începem fundaţia nu mai târziu de luna mai. Lunile următoare vor fi esenţiale pentru desfăşurarea proiectului şi vom continua să vă ţinem la curent cu stadiul lucrărilor.