Progresul construcției mai 2013 – au fost reluate lucrările de framing!


crautu - Posted on 09 May 2013

Comitetul de construcție a lucrat intens în ultimele două luni în vederea creării condițiilor necesare pentru reluarea lucrărilor de framing. Din dorința de a compensa creșterea de 25-30% a costurilor la materiale înregistrată de la începutul anului, s-a luat decizia să fie contractată numai manopera, urmând să ne ocupăm noi de procurarea materialelor, economisind astfel adaosul pe care compania de framing l-ar fi impus. În acest fel, s-a reușit ca estimatul de cost primit de la compania care a fost selectată, combinat cu oferta de preț pentru materiale să totalizeze o sumă substanțial mai mică decât cea pe care o vizam inițial conform negocierilor din toamna anului trecut. La acest moment lucrările de framing sunt în plină desfășurare, imaginile ilustrând progresul înregistrat.

Alte realizări din această perioadă au constat din efectuarea unor amenajări pe site, care includ aducerea la nivel și turnarea bordurilor din parcarea de nord. Totodată, s-a obținut aprobarea de la City of Mountlake Terrace pentru a optimiza parcarea din partea de est a proprietății, astfel încât să nu fim nevoiți să tăiem copacii din acea zonă. Un alt avantaj al noii soluții este că lungimea zidului de susținere aferent s-a redus la jumătate, ceea ce va conduce nu numai la un aspect mai primitor și frumos, dar și la un cost mai redus.
În perioada următoare eforturile noastre se vor concentra pe procurarea tuturor materialelor necesare pentru framing, inclusiv cele făcute pe comandă, cum ar fi profilurile pentru acoperiș și grinzile de lemn laminat dintre nivele, astfel încât lucrările să se deruleze conform programului stabilit. De asemenea, vor fi finalizate pachetele de bid pentru acoperiș, HVAC, ferestre și uși, ca apoi să fie solicitate oferte de preț companiilor interesate în efectuarea lucrărilor.