Reguli și recomandări pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19


Anonymous - Posted on 13 March 2020

English version

Dragi enoriași,

În aceste zile de îngrijorare sporită cauzată de creșterea numărului de cazuri confirmate de COVID-19, vă aducem la cunoștință următoarele îndrumări primite de la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din America, împreună cu regulile impuse de către autoritățile locale din Snohomish County cu privire la evenimente publice cu mai puțin de 250 de participanți.

1.     Orice membru al parohiei care prezintă simptome tipice pentru COVID-19 trebuie să urmeze instrucțiunile autorităților medicale pentru perioada prescrisă de 14 zile și să nu participe la slujbe.

2.     Persoanele înaintate în vârstă, precum și acelea care suferă de probleme cronice de sănătate sunt sfătuite, în conformitate cu regula impusă de Snohomish County, să nu participe la slujbe.

3.     Persoanele nevoite să lipsească de la slujbe trebuie să păstreze obiceiurile cuvenite de rugăciune și de citire din cărțile sfinte, să urmărească, dacă le sunt disponibile, slujbe transmise pe internet și să apeleze la resursele liturgice de pe pagina Bisericii Ortodoxe din America (www.oca.org).

4.     Enoriașii prezenți la slujbe sunt încurajați să limiteze contactul direct și să păstreze o distanță cât mai mare între ei. De asemenea, ei trebuie să se spele frecvent și atent pe mâini, să își acopere gura și nasul în caz de tuse sau strănut și să evite schimbul de obiecte personale, conform recomandărilor CDC (www.cdc.gov).

5.     Ca măsură temporară de siguranță în perioada în care COVID-19 rămâne un pericol, credincioșii sunt încurajați să evite contactul direct atunci când primesc binecuvântarea. De asemenea, recomandăm ca închinarea în fața icoanelor să se facă printr-o plecăciune smerită și semnul crucii.

6.     Voluntarii bisericii vor intensifica efortul de curățare a spațiilor interioare și a obiectelor ce sunt atinse frecvent, cum ar fi icoanele, potirele, lingurițele pentru împărtășanie, precum și crucea de binecuvântare.

7.     Din dorința de a face tot ce ne stă în putere ca să evităm răspândirea virusului în comunitate, scoala și mesele duminicale vor fi suspendate pe perioada în care COVID-19 rămâne un pericol. Pentru parastasele organizate în această perioadă, enoriașii pot aduce numai colivă, colac și vin.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare și vă vom comunica prompt orice schimbare de situație. Ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru ocrotirea Sa, pentru puterea și înțelepciunea de care avem nevoie ca să trecem cu bine peste aceste încercări.

Să aveți un post binecuvântat!

Părintele Ioan și Consiliul Parohial