Întâlnire cu scriitorul Mihail Neamțu - marți, 27 iulie, 7 pm


crautu - Posted on 22 July 2021

07/27/2021 19:00
America/Vancouver

Marți, 27 iulie, ora 7 PM, la Centrul Cultural al Bisericii Sfinții Trei Ierarhi, avem bucuria unei seri împreună cu Mihail Neamțu, autorul Vârstelor Iubirii, “o carte a întâlnirilor admirabile, de care te poți lesne îndrăgosti” (Adrian Papahagi).
 
Mihail Neamțu s-a născut la poalele Munților Carpați, într-un oraș “niciodată prea mic pentru visele mari ale copilăriei”. Vacanțele și le împarte între bunicii din Ardeal și cei din Oltenia, aproape de Lunca Dunării, unde învață să iubească “credința, libertatea, munca și caii fără căpăstru”.
 

A absolvit liceul la Arad, unde a coordonat redacția revistei Laboremus și a fost olimpic național la filosofie, apoi a urmat cursurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind dublu licențiat în filosofie și teologie. Și-a obținut doctoratul în teologie la King’s College London, cu o teză despre “The Nicene Christ and Desert Eschatology”. Își continuă studiile la universități occidentale din Germania, Marea Britanie și Statele Unite. Conferențiază pe patru continente și în peste douăzeci de țări.

A făcut parte din echipa de fondatori ai Institutului de Istorie a Religiilor și a fost director de programe educative ale Fundaţiei Creştin-Democrate. A fost director științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și fondator al revistei History of Communism in Europe. A New Journal in Comparative Politics.

A publicat studii, articole și recenzii în volume colective și reviste științifice din țară și străinătate, temele sale favorite fiind libertatea, credința creștină și Marile Cărți. În cariera sa de scriitor, a lansat numeroase cărți, printre care Vârstele Iubirii (2016), Povara libertății (2018), 7 ani în Occident (2019).

Este antreprenor, fondator al Școlii Neamțu unde organizează numeroase cursuri și dezbateri online pe diverse teme culturale, religioase, politice și sociale.

Vă așteptăm cu drag!